Hot rod & Rock Show Hot rod & Rock Show

Takaisin edelliselle sivulle
showcar 98
Peoples choice 98: Chevy -57 "Legacy"

showcar 98
Lars Hellgrenin hieno "Blue Bayou" -buick on rakennettu USA:ssa

showcar 98
Ola Thorslundin Mercury Monterey -55 on parhaimmillaan takaapäin

showcar 98
Micke …hman sai West Coast Kustom Awardin tänä vuonna. Myös kemppien kolmonen

showcar 98
Bosse Gustavssonin ja Tomas Wallmeniuksen -55 Chevy oli Stree-autojen suvereeni voittaja

showcar 98
Långenin hienosti viimeistelty 3 W Coupe vuosimallia 1934. rodien kolmonen

showcar 98
Vuoden 1998 VW Beetle, Suomessa ja Hot Rod & Rock Showssa

showcar 98
Ari Oksasen hieno Chrysler 300 Convertible vm. 1969

showcar 98
Lincoln Continental Coupe -48 on todella harvinainen auto Pohjolassa. Omistaja Martti Lehtonen, Tampere

showcar 98
"Velho" Mannermaa straippaamassa erään vanhan punanenän luumua

19. Hot Rod & Rock Show järjestettiin jälleen tutuissa merkeissä. Vaikka juhlanäyttely onkin vasta ensi vuonna olisi se voinut olla kaluston puolesta jo vaikkapa nytkin. Oikeastaan sehän on ollutkin yhtä juhlaa jo pitemmän ajan - nimittäin vierailu maamme ykkösnäyttelyssä.

Tänä vuonna oli jopa runsauden pulaa joidenkin ajoneuvoluokkien suhteen. Esimerkiksi Kemppejä oli esillä niin monta, että ihan sääliksi kävi kun kaikkia ei voitu kuitenkaan palkita. Tuomariston tehtävät tuntuvat vaikeutuvan vuosien mittaan. Ajoneuvojen taso on tänä päivänä todella huima! Ehkäpä yksi äärimmäisyyskin tästä esimerkkinä - nimittäin Legacy. Tämä USA:n ykköseksi rankattu Custom on jo niin pitkälle viety kaikkien viimeistelyjen ja virheettömyyden saralla, että autoa rullattiin sisään halliin pehmyt-hanskat näpeissä ja autolla oli "tohvelit" renkaiden suojana. Toisaalta koomista kateltavaa.

Toisesta äärilaidastakin löytyi edustajia, mikä toi kivan kontrastin näyttelykalustoon. Jokainen näyttelyvieras saattoi itse punnita mielessään harrasteajoneuvolle asetettavia kriteerejä - ehkäpä ne ovat hieman erilaisia ison rapakon takana...

Hieno esimerkki siitä kuinka myös käyttöpeli voi olla huippuviimeistelty oli Lars-Erik Lindbergin Hi-tech Plymouth, mikä voitti Rodi-luokan. Tällä alta ja päältä nuollulla laitteella kuitenkin reissataan toden teolla läpi kesän! Lars-Erik kertoi, että siksi hän ei vierailekaan kuin 1-2 näyttelyssä per vuosi että myös ajonautinnolle jää sijansa. Auton putsaaminen näytteillepanoa varten ei nimittäin ole mitään herkkua silloin, kun ajon jättämät jäljet pitää hinkata joka mutterista - ne kun sattuvat tässä Rodissa olevan kiillotettuja kait kaikki! Lindbergin perhe on reissannut Pohjolan lisäksi paljon myös Keski-euroopan puolella.

Toinen tällainen pirteä käyttöpuolen edustaja oli Erik Hanssonin esille tuoma Roadster, vuodelta 1932. Tämä Euroopan ensimmäinen "uustuotanto" yksilö, (niin auto on taottu täysin uudestaan itse peltiä vääntäen!!) huokui nostalgiaa ja jotain siitä "kulta-aikojen" pioneerihengestä. Erik pyörittää Ruotsissa omaa Rodeihin erikoistunutta pajaansa jo useiden vuosien kokemus takanaan - ja sen kyllä aisti upeaa Roadsteria ihaillessa. Autossa oli aivan uskomaton "trikki-maalaus". Koska Ford on samalla mainos metalli-roadsterista, oli kylkeen maalattu hopealle pohjalle pintaruostekuviota!! Menin muuten itsekin ensin halpaan!

Rodipuolen kohuttuihin uutuuksiin kuului LŚngenin uusin kolmenelonen kolmi-ikkuna kupee. Laite oli sitä tuttua huippulaatua, mihin on tämän Ruotsin ammattilaisen kohdalla tottunut. Silti mielestäni jotain persoonallista leimaa autosta puuttui. Sitä ehkäpä löytyi vuorostaan Tommy Classonin nostalgia-roadsterista, mihin on yli kuuden vuoden ajan keräilty aikakauden himoittuja nannaheepeleitä. Todella tyylitajun omaava heppu, joka pyörittää Ruotsissa kustom-osa kauppaa. Tämä roadster on siis aito peltikoppa ja se palkittiin USA:ssa Oakland Roadster Show«ssa tänä vuonna.Edelleen kuumiin uutuuksiin voidaan lukea Ola Ollen-poika Thorslundin kemppi-Mercury vuodelta «55. Tämäkin auto on ollut monia vuosia työn alla ja ilmeisesti isä-Ollen valvovan silmän alla rakenneltu. Saalis: kemppien kakkonen. Palkinnoitta jäi sitä vastoin Lars Hellgrenin hieno "Blue Bayou" Buick vuodelta «53. Tämä kemppi on rakennettu USA:ssa Larsia varten ja omistajaa voidaan kyllä onnitella erittäin tyylipuhtaan luomuksen omistamisesta. Auto on ollut "piilosilla" ja Hot Rod & Rock Show sai kunniakkaan tehtävän ensiesitellä sen!

Tänä vuonna oli panostettu erityisesti myös härskeihin "katu-kilpureihin". Ruotsista oli näytillä näitä seiskoja päästeleviä ohjuksia peräti useita.

Todellinen härski-paukku oli sitävastoin se, että näyttelyssä nähtiin VW-Beetle vuosimallia 1998!! (No eihän Hot Rod & Rock Show mikään hiirenpierujuhla olekaan!) Autoa ei ole virallisesti esitelty vielä Euroopassa - mutta Hot Rod & Rock Show «ssa sen jo näki! Arvatakin sen jo saattoi, että markkinarahoitteinen media loisti poissaoloaan. Kuvottaa tuollaiset nuolijat, sillä se on saletti kun virallinen maihinnousu alkaa, niin silloin nämä nuoleskelijat kyllä paukuttavat asiasta - ja veevee konsernin rahakirstusta lyödään lissää löylyä peliin. Mutta ähäkutti teille kollegat: koska loistitte poissaoloanne lehdistötilaisuudesta käytti iso paha susi koeajon hyödykseen ja on tällä hetkellä ainut uudella kuplalla Suomen kamaralla päristellyt ja ennen kaikkea se ENSIMMÄINEN! (kerrankin jossain).

Miinuksena on sitä vastoin todettava pyöräpuolen vaatimaton tarjonta. Mansen katukuvasta voit löytää useita upeita Harrikoita, miksei bikereita kiinnosta sitten itse näyttely? Ilmeisesti tulevaisuudessa tähän puutteeseen yritetään ratkaisua löytää kuumeisesti.

Kotimaisista jäi mieleen lahtelaisen Markku Rapalan «32 Tudor, mikä on todella tyylikäs kokonaisuus. Oikeutetusti Special Award -tunnustus. Orkkis-autoista varsinkin helsinkiläisen Kari Reimanin lähes virheettömyyttä hipova «64 Cadillac avo, mikä voitti New Classicin sekä T.Nurmion pirteä GTO Judge Poncho vuodelta «69 jäivät mieleen. Edelleen kotimaisista Kempeistä säväytti helsinkiläisen Mika Virtasen Chevy Business Coupe «48. Upea laite!

Ohjelmapuoli oli tänä vuonna monipuolinen. Bändien lisäksi naiskauneuden tarjontaan oli panostettu huolella. Samba-hurlumhein lisäksi oli oikein kauneus-skabatkin - Miss Model of the world osa-kilpailun muodossa. Musiikkipuolella pitkästä aikaa sai nauttia hieman rauhallisemmasta tarjonnasta ja A. Aallon rytmiorkesteri ja Los Huevos olivatkin osuva valinta "räminärokin" sijaan.

Räminää löytyi sitävastoin pikkuhallista, missä Fasca-autohifi pullisteli desibelejä eetteriin. Ei meikäläisen lajia...

Ensivuonna onkin sitten järjestyksessä 20. Hot Rod & Rock Show! Pirkkahalli laajenee viereen rakennettavalla uudella hallilla, joten puitteet vieläkin isompaan ja mahtavampaan tapahtumaan ovat olemassa. Saas näkee...

Teksti: The Howlin Lonely Wolf
Kuvat: Heikki Heino ja Ismo Laakso

Takaisin edelliselle sivulleCopyright © 1998 O-L@W & FHRA Tampereen Seutu ry