Show logo 26-27.4.1997 PIRKKAHALLI, TAMPERE, autoesittelyt

FHRA Tampereen seutu ry Proudly Presents- Fire Star:

Fire Star

1961 FORD THUNDERBIRD "FIRE STAR" by John D`Agostino

Auton värinä on upea ja hehkuva Candy Apple Red, jota on korostettu kultaisin scallopein.

Sisustuksena on V-style Tuck`n`Roll -tyyliset, helmiäiskuultavat, istuimet. Kullan hohtoa on käytetty myös sisustuksessa, mm. matoissa.

Autosta on tulossa esittely kansikuvineen mm. seuraaviin alan julkaisuihin: Rod & Custom, Custom Rodder.

Nyt ei enempää .... tule itse katsomaan mitä muuta autosta löytyy.... Tampereelle Pirkkahalliin 26-27.4.1997 ! ! ! !

Hot Rod & Rock Show:n ohjelma !

Ford -32

GLOWING COUPE- Pala pohjoismaista hot rod historiaa

Sven Sandberg oli ainoastaan 16-vuotias poikanen, kun hän osti tämän kolmekakkosen viisi-ikkuna Coupe Fordin, elettiin vuotta 1961. Siitä alkoi yhden pohjolan tunnetuimman rodin tarina. Sven rakensi autoaan nuoruuden innolla kylmässä ladossa, persoonallisten korimuutoksien ja 55 Oldsmobilen tekniikan sovittelujen jälkeen auto esiintyi ensi kerran Tukholman Hot Rod Showssa 1965, juuri maalattu vaaleanpunainen sävy oli nimeltään Glowing Pink. Tästä johdettiin auton kutsumanimi: Glowing Coupe. Vuonna -68 Coupe sai tehokkaamman 60 Oldsin 394 cidin veekasin ja automaatin, tällöin auto myös maalattiin uudestaan ja nyt kuparinhohtoiseksi, vuonna -70 Sven myi auton ja ryhtyi toteuttamaan muita projekteja.

Uusi omistaja vaihtoi autoon Letukan 396 cid isolohkon, ajeli pari kesää ja purki auton atomeiksi aikeinaan entisöidä se. Kun auto oli maannut 15 vuotta osina pitkin tallia siloinen omistaja soitti rahapulassaan Svenille ja tarjosi sitä ostettavaksi, perheen kovalla painostuksella Sven hankki auton takaisin ja aloitti jo toistamiseen Coupen rakentamisen. Tällä kertaa oli enemmän rahaa käytettävissä ja nyt käytettiin niitä osia mitkä jäi kuuskytluvulla ostamatta mm. dropattu Super Bell etuakseli. Orginaali peltikori oli vuosien saatossa kärsinyt niin pahasti että tilalle hankittiin vastaava lasikuituinen, choppaus ja lasikaton asennus voitiin tehdä nyt huolellisemmin kuin 30 vuotta sitten. Osia oli vuosien varrella hukkunut lukuisa joukko mm. vanteet tuottivat hankaluuksia, edessä on samanlaiset kuin silloin ennen mutta taakse jouduttiin hieman soveltamaan. Nyt kun kaikki yksityiskohdat ovat paikallaan ja auto on valmis, voidaan todeta että Glowing Coupe on palannut kotiin pitkän harharetken jälkeen. On hienoa että Sven Sandberg tuo kaunottarensa Tampereelle täkäläisten näyttelyvieraiden ihasteltavaksi.

karmann
VW Karmann Ghia

buick
Buick Super Riviera -51

FireStar
John D`Agostinon uusin luomus 1961 Ford Thunderbird "Fire Star" oli esillä ensimmäisen kerran 5-9.2.97 Custom Car Show:ssa, Sacramentossa Californiassa. Siellä auto voitti mm. ensi palkinnon Radical Custom Class:issa. Seuraavaksi auto esiintyy Euroopassa, joten jenkit jäivät nuolemaan näppejään. Alan uusin ja kuumin Hot Rod -trendi on koettavissa Tampereella Pirkkahallissa, be there.

Aerosedan 48
Perinteisten Kustom-autojen faneja hemmotellaan upealla Chevrolet Aerosedan `48 kustomilla, auto on saanut tunnustusta kotimaansa Ruotsin lisŠksi arvostetulla "Koolest Kustom Award" -palkinnolla USA:ssa.

Studebaker -51

Studebaker Pro Street 1951

Ruotsalaisen hotroddingin kantaviin voimiin kuuluva Olle Thorslund on jo viiden vuoden ajan rakentanut kaksiovista -51 Studebakeria, ja käytetty aika näkyy myös lopputuloksessa, auto on erittäin onnistunut Pro Street -tyylin edustaja. Studen kori on säilytetty muodoiltaan alkuperäisenä, mutta se mitä on korin sisällä on kaikkea muuta kuin alkuperäistä: Moottori on Chevroletin LT 1 V8 ja kehittää noin 400 hevosta. Eturunko on Chevy Novasta, etujarrut Camarosta ja takajarrut Corvetesta, luonnollisesti levyjarrut. Auton kori on vaatinut noin 1800 työtuntia josta ison osan on käyttänyt maalari Ray Hill joka on hyvin tunnettu korkealaatuisista erikoismaalauksistaan täällä pohjoisnmaissa sekä Yhdysvalloissa. Ollen Studebakeria voidaan hyvällä syyllä pitää vuoden ehkä merkittävimpänä tapauksena näyttelyrintamalla ja onkin suuri kunnia Hot Rod & Rock Showlle että Stude esiintyy ensi kertaa Suomalaisille juuri Tampereella

Lincoln -79

PELIMIEHEN UNELMA-AUTO Las Vegas

Los Angelesista Californiasta kotoisin oleva Joe Ray customoi kuuden vuoden aikana vuoden -79 Lincoln Continental Mark V:sesta useita arvostettuja näyttelyitä voittaneen Lowriderin. Auto on voittanut kahdesti arvostetun Lowrider Magazinen Lowrider of the Year tittelin. Joe Ray hankki auton jo kuusitoista vuotta sitten eli lähes uutena ja vähän ajettuna, siitä oli hyvät lähtökohdat näyttelyvoittajan tekemiseen. Lincoln on rakennettu täysin uusiksi mm. muutettu oikealta puolelta ajettavaksi, alustasta löytyy toimivien hydraulien lisäksi kullattuja osia, moottori on kauttaaltaan kromattu. Sisustus onkin sitten aivan oma lukunsa, sieltä löytyy yksikätisiä rosvoja, rulettipöytä, venttipöytä ja muita casinoilta tutuksi tulleita pelivehkeitä. Koko komeuden kruunaa tuhansia dollareita maksanut maalaus joka on kerrassaan häikäisevä satoine yksityiskohtineen. Saavuttuasi tämän Las Vegasiksi nimetyn showauton viereen, käytä aikaa lukuisten hienojen ja korkeatasoisesti viimeisteltyjen yksityiskohtien etsimiseen, sillä niitä löytyy joka puolelta autoa jopa rungosta. Tämä Lincoln on näyttelyauto isolla N:llä!

Ford -34
Ford Coupe -34, Chevy 350 + TH350

Ford -32
Ford 5 Window Coupe -32

Ford -32
Ford Tudor -32, Chevy 355 + TH350

Mercury -51
Mercury -51, Chevy 350 + TH350

Ford T-23
Ford T-23, 327 cid

Ford -50
Ford Custom -50, Flathead+Overdrive

Chevy -58
Chevrolet -58 Custom

Ford -32
Tämä Ford Roadster -32 tulee Ruotsista. Moottorina on Ford 351W, vaihteisto Ford FMX, taka-akselisto Jaguar...

LISÄÄ AUTOESITTELYJÄ TULOSSA. . . .

E-mail: fhra-tre@vip.fi

Copyright © 1997 O-L@W & FHRA Tampereen Seutu ry